Subota 18.01.2014.
17:17
Z. M. - Vesti

Zlatko raznet bombom iz Jugoslavije

Foto: Ilustracija

Međutim, inspektori su svesni da to ne znači da ubice imaju vojnu biografiju, jer takva kašikara može da se kupi na crnom tržištu. Bečka policija sve je uverenija da su profesionalne ubice likvidirale Zlatka i Valdemara V.


Da podsetimo, u automobilu na parkingu u 16. okrugu posle eksplozije kašikare nađen je mrtav Zlatko, dok je Valdemar sa otkinutom rukom umro na putu do

Trag vodi do Nemačke


Inspektor Gerhard Hajmeder priznaje da su istražitelji još na početku posla.
- Rekonstruišemo poslednje sate, odnosno kako i zašto su obojica došli u Beč. U istragu su uključene i kolege iz Nemačke, pošto je Valdemar iz Tiringena.

bolnice. Međutim, na obdukciji je utvrđeno da je Zlatko ustreljen tri puta u glavu i leđa i da je bio mrtav kada je bomba pukla.


Policija je uverena da su jedan ili više ubica imali vremena da napuste automobil pre nego što je bomba eksplodirala. Portparol Tomas Kajblinger kaže da je moguće da je ubica onesvestio Valdemara i onda mu stavio bombu u ruku ili krilo. Pošto nisu pronađene čaure policija pretpostavlja se da je za ubistvo korišćen revolver, moguće sa prigušivačem.


Stanari Odoakergase nisu čuli pucnje.


- Preživela sam rat u Bosni i odmah sam znala da je reč o bombi. Strahovala sam za decu - rekla je Enesa Junuzović, čija porodica živi na trećem spratu, a Husa Cazinkić sa prvog sprata takođe je čula samo snažnu detonaciju.


Poznanik žrtava, Kristijan S. iz Celtvega, kaže da veruje da su nastradali "zato što su poslovali sa pogrešnim osobama". Policija moli građane koji imaju saznanja od koristi za istragu da to jave na telefon 01/31310/33-800.

2024 © - Vesti online