Subota 18.01.2014.
12:45
M. Stojiljković - Vesti

Murinjova pravda: Matić u startnoj postavi? Nema šanse!

Žoze Murinjo

Nemanja Matić je stigao na Stamford Bridž kao veliko pojačanje, kao najbolji igrač portugalske lige, plaćen oko 21 miliona funti, ali tek treba da se izbori za startnu postavu u Čelziju, poručuje menadžer tima Žoze Murinjo.

Srpski reprezentativac je po potpisivanju ugovora rekao da se oseća odlično, da je prošlog vikenda igrao u derbiju između Benfika i Porta i da je spreman da zaigra u nedelju protiv Mančester Junajteda, međutim, Murinjo je poručio da nema šanse da se to dogodi:


- Protiv Mančester Junajteda sigurno neće početi meč, tek je stigao, ima onih koji su mnogo više zaslužili da budu u postavi, poručio je menadžer Čelzija i pojasnio:


- Kakva bi to bila poruka ostalim igračima, kad bi neko čim dođe u Čelzi ušao u startnu postavu? Vrlo loša, rekao bih. Ne bi bilo korektno prema ostalim mojim igračima, koji su dosadašnjim partijama i ponašanjem zaslužili da budu u prvih 11.

Ne igra ni Ivanović
Murinjo je takođe rekao da je Frenk Lamprad spreman za derbi sa Junajtedom, ali ne i Branislav Ivanović.
"Lampard je cele nedelje trenirao sa timom i mislim da će igrati, Ivanović nije odradio nijedan trening i ne verujem da će biti spreman - kazao je Portugalac.

Dakle, Matiću tek predstoji da se bori za svoje mesto pod suncem.


- Sad je i Nemanja moj igrač, tretiram ga kao sve ostale. Znam da je odličan vezni fudbaler i očekujem da nam mnogo toga dobrog donese, ali ne želim da žurimo, za njega ima vremena da pokaže šta zna.


Murinjo takođe ne želi da njegov Čelzi ima ulogu apsolutnog favorita protiv Mančester Junajteda, što su pojedini mediji najavili pred sutrašnji veliki derbi.


- Da se razumemo, mi ne igramo protiv sedmog tima na tabeli koji zaostaje 11 bodova za prvim, već protiv šampiona Engleske! To ne smemo da zaboravimo. Niti će nas zavarati promenljivi rezultati Junajteda u poslednje vreme.Odigrao sam u karijeri mnogo derbi utakmica i često se dešavalo da tim koji se nalazi u teškoj situaciji pobedi, zato ovaj meč smatram izuzetno opasnim - kazao je portugalski stručnjak.


Meč između Čelzija i Mančester Junajteda na programu je sutra (17.00 CET) na Stamford Bridžu.

2024 © - Vesti online