Petak 17.01.2014.
18:21
Beta

Radnici Želvoza blokirali Smederevo

Radnici Želvoza upali u opštinu i ne izlaze dok im se ne ispune zahtevi
 

Radnici Želvoza traže povezivanje radnog staža, overu zdravstvenih knjižica, isplatu zaostalih zarada od maja i nastavak socijalnog programa.

Gradonačelnik Smedereva, Jasna Avramović, na početku protesta rekla je da lokalna samouprava ne može da im pomogne, osim u komunikaciji sa predstavnicima Vlade Srbije.

"Radnici Želvoza ne žele da budu između dve vatre, različitih razmišljanja i saopštenja poslovodstva i ministarstva, zato smo rešili da dva sata blokiramo ulice i prilaze Autobuskoj stanici", rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Slavoljub Trifunović.

On je dodao da radnici čekaju da ih potpredsednik Vlade, Aleksandara Vučić pozove da razgovaraju o problemima zaposlenih u Želvozu.

Radnici su na tri raskrsnice podeljeni u grupe do 30 ljudi pa je blokada Autobuske stanice, kako kažu, više gest dobre volje radnika Laste i policije nego ozbiljnosti radnika Želvoza. Pri pokušaju jednog autobusa da uđe u stanicu intervenisao je policajac i vozač se povukao.

"Već drugi dan spavamo u skupštinskoj sali i niko se konkretno ne oglašava da reši naš problem. Protestovali smo i pre mesec dana na kovinskom mostu, kada nam je obećano da će biti rešen naš problem ako se sklonimo s mosta. Mi smo prihvatili, ali se ništa nije dogodilo, već smo obmanuti", rekao je glavni poverenik ASNS Dragan Milijašević.

2024 © - Vesti online