Petak 17.01.2014.
15:42
Beta

KM: Sahranjen odbornik Janićijević

Dimitrije Janićijević ubijen je juče ispred svoje kuće u Kosovskoj Mitrovici

U prisustvu velikog broja građana severnog Kosova, predsednik SDP Oliver Ivanović kazao je na sahrani da će o Janićijeviću još dugo misliti njegova porodica i prijatelji kojih je imao mnogo, ali i neprijatelji koji su svoju mržnju "pretvorili u rafal i smrt".

"Svi se pitaju šta je to toliko važno da se oduzme jedan mladi život i ostave neutešni roditelji, maloletna deca, žena i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju",
rekao je Ivanović.

On je dodao da "o tome treba da misle i oni koji su u vlasti, koji odlučuju, koji su za to izabrani, postavljeni, plaćeni". "Od njihovih odluka i postupaka u narednom periodu zavisiće i odluka mnogih u ovom gradu da ostanu ili da odu", rekao je Ivanović.

Sahrani su prisustvovali i ministar u Vladi Kosova i predsednik SLS Slobodan Petrović i direktorka Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Mitrovici Adrijana Hodžić.

Janićijević je ubijen ispred porodične kuće, a ubice su nepoznate.

On je i ranije bio meta fizičkih napada, ali počinioci nisu pronađeni. Janićijević je bio kandidat SLS za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na izborima 3. novembra.

2024 © - Vesti online