Petak 17.01.2014.
15:54
Srna

Upozorenje: Albanci kupuju srpsku zemlju u Pčinjskom okrugu!

Sa protesta Albanaca u Bujanovcu (Foto: Arhiva)

Pokret u otvorenom pismu od Vlade Srbije traži da preduzme hitne mere, posebno kada je reč o davanju podsticaja za poljoprivredu i razvoj turizma u Bujanovačkoj Banji i Prohoru Pčinjskom, jer to nije izvodljivo sa sadašnjom lokalnom samoupravom.

"Zato mi i dalje predlažemo formiranje dve lokalne samouprave na teritoriji opštine Bujanovac, kako bi se što brže rešavali problemi", ističe se u pismu. Pismo je usledilo posle odluke vlada Albanije i samoproglašenog Kosova o formiranju fonda za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Pokret za opštinu Bujanovac smatra da će iz tog fonda Albanci kupovati srpsku imovinu, napominjući da nije tajna zašto traje neprekidni pritisak za otimanje opština Bujanovac i Preševo od Srbije i pripajanje izmišljenoj državi Kosovo.

"Njima je Koridor 10 izlaz u svet. Nijedan deo Albanije i Kosova nema takav geografski značaj", dodaje se u pismu. Iako Albanci nisu izašli na popis 2011. godine, oni su u većini u lokalnom parlamentu. Predsednik opštine je Albanac Nagip Arifi.

2024 © - Vesti online