Utorak 16.03.2010.
19:18
Tanjug

Odalović u Budvi o finansiranju srpskog parlamenta

Odalović je naveo da je organizatorima sastanka predložio da sledeći sastanak, koji će biti održan krajem godine, bude organizovan u Beogradu.

Sekretar srpskog parlamenta je precizirao da je na sastanku bilo reči o budžetskom finansiranju parlamenata i kontroli trošenja budžetskih sredstava, navodeći da je učesnicima sastanka predstavio primer srpskog parlamenta, koji će se prvi u regionu finansirati iz sopstvenog budžeta.

Generalni sekretar Skupštine Srbije: Veljko Odalović

Odalović je kazao i da je učesnicima sastanka objasnio da je novousvojeni Zakon o Narodnoj skupštini predvideo i instituciju internog revizora, kao dodatnu zaštitu i sigurnost u kontroli trošenja sredstava.

Sastanku su, prema njegovim rečima, prisustvovali i predstavnici parlamenata Velike Britanije, Holandije, Češke, Austrije, koji su prezentovali njihova rešenja, procedure i sugestije za unapređenje zakonodavne aktivnosti, kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i transparentnosti parlamenata.

Treći sastanak generalnih sekretara parlamenata zapadnog Balkana održan je u organizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a teme su bile različiti aspekti parlamentarnog budžeta i planiranje budžetskih sredstava sa ciljem poboljšanja budžetske prakse.
 

U radu skupa su učestvovali predstavnici parlamenata Crne Gore, Srbije, Austrije, Makedonije, Albanije, Češke, Holandije i Kosova.

2024 © - Vesti online