Utorak 16.03.2010.
19:00
Tanjug

DSS: Sporne privatizacije na dušu DS-a

Portparol DS Jelena Trivan ranije danas je izjavila da bi lider SNS Tomislav Nikolić, koji je izjavio da će njegova stranka preispitati sporne sporne privatizacije u Srbiji, odgovor na to pitanje trebalo da potraži od svog sadašnjeg koalicionog partnera Vojislava Koštunice, jer su, rekla je, sporne privatizacije sprovedene upravo za vreme njegove vlade.


"Portparolka DS je smišljeno i namerno obmanula javnost da je bilo kada i u bilo kom slučaju DSS učestvovala u protivzakonitim privatizacijama. To je upravo specijalnost ministara DS i čuvenih privatizacija šećerana za tri evra", navedeno je u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Ko je šta i kako privatizovao od početka "tranzicije"?!: Mirko Cvetković

DSS navodi da je "premijer Mirko Cvetković je bio glavni operativac svih tih privatizacija kao direktor Agencije za privatizaciju".


Istina je, kaže se u saopštenju DSS, da je vlada Vojislava Koštunice odbila da državni deo vlasništva dnevnog lista "Večernje Novosti" proda nemačkom Vacu, čiji je jedan od partnera Stanko Subotić.


Stranka je podsetila da se uvek svom snagom borila protiv organizovanog kriminala i da je, kada je bila na čelu Vlade, pored obračuna sa "brojnim mafijama" pokrenuta istraga protiv Subotića i za njim raspisana crvena poternica. 

2024 © - Vesti online