Četvrtak 16.01.2014.
22:41
Vestionline

Marinci spaljivali iračke vojnike

Fotografije toliko grozne da nisu za objavljivanje, tvrdi TMZ
 

Sajt TMZ je objaivo osam fotografija, a tvrde da imaju još 33 na kojima su toliko brutalne scene da bi mogle biti objavljene.

Korupus mornaričke pešadije objavio je da su pokrenuli zvaničnu istragu kako bi utvrdili istinitost onoga što se vidi na fotografijama.

"Fotografije prikazuju radnje kakve ne očekujemo od naših pripadnika, niti predstavljaju časnu i profesionalnu službu 2,5 miliona Amerikanaca koji su služili u Iraku i Avganistanu. Istražujemo autentičnost ovih fotografija, okolnosti i, ako je moguće, identitet uključenih. Rezulat tih istraga odrediće možemo da li da pokrenemo istragu o odgovornosti počinilaca", navodi se u saopštenju američkog ministarstva pravosuđa.

Na fotografijama se vidi kako osoba u uniformi marinca poliva tečnost po leševima, zatim tela u plamenu i na kraju potpuno spaljene ljude. Kremiranje je, inače, u suprotnosti s islamskim verom.

Na jednoj od fotografija, koje prema navodima TMZ-a prikazuju ukupno 12 tela, marinac pozira s ljudskom lobanjom. TMZ navodi da su sve fotografije prošle nedelje poslali Pentagonu, gde su im rekli da te fotografije do sada još nisu došle do njih.

2024 © - Vesti online