Četvrtak 16.01.2014.
15:11
Srna

Dačić: Beograd nudi pomoć u istrazi ubistva Janićijevića

Pružićemo pomoć da se nađe počinilac ubistva Janićijevića: Ivica Dačić
 

"Pružićemo svaku moguću pomoć i podršku istrazi da se dođe do počinilaca", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, nakon razgovora sa šefom Europola Robom Vejnrajtom.

Navodeći da svaki oblik destabilizacije i nasilja preti da naruši mir i bezbednost građana, Dačić je rekao da ne zna kakav je motiv ubistva Janićijevića, ali je ocenio da će "taj zločin imati političke posledice, jer je ubijen političar".

"Ne znam kakve su pobude, ni razlozi, niti povodi, ali pošto je reč i o pripadniku političke organizacije, onima koji su učestvovali na nedavno organizovanim lokalnim izborima, svakako da ima političke implikacije i posledice", rekao je Dačić posle potpisivanja Operativnog sporazuma između Srbije i Evropola.

Dimitrije Janićijević, kandidat Samostalne liberalne stranke za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, ubijen je rano jutros ispred svoje kuće u tom gradu.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je noćašnje ubistvo odbornika Dimitrija Janićijevića u severnoj Kosovskoj Mitrovici udar na svakodnevni život, ali i napad na dijalog Beograda i Prištine i da to mora prestati.


Vulin je istakao da je neshvatljivo da se tako nešto dešava u Kosovskoj Mitrovici, da je to udar na svakodnevni život i na stanovnike, bez obzira na nacionalnost.

"Ko god da je ovo uradio iz bilo kog motiva, to je udar na dijalog. Mi smo i pokrenuli dijalog da se ovo ne bi dešavalo. Najveća odgovornost je na međunarodnoj zajednici", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.

2024 © - Vesti online