Četvrtak 16.01.2014.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević

Stostruko vam se vratilo!

Udžerica u kojoj su stanovali Stamenkovići
 


- Hvala dobročinitelju i njegovim prijateljima koji su nas obradovali do suza. Neka im se dobro stostruko vrati. Deca su poklone satima gledala, skakala i radovala se - kaže Zarije.


Humanitarna pomoć je stigla u Beograd, a potom i na jug Srbije, posle 18 sati putovanja u akciji "Jedna čokolada više". Bila je namenjena deci iz beogradskog Svratišta i porodici Stamenković. Za prevoz se pobrinuo Zdravko Mitrović, vlasnik agencije "Mitrović rajzen", a da put protekne bez problema, bio je zadužen njegov brat Nedeljko Mitrović.


- Cilj akcije Jedna čokolada više, bio je da ulepšamo božićne praznike klincima beogradskog Svratišta, ali i da obradujemo familiju Stamenković iz Vranja. Želja je da u njihove živote unesemo malo radosti, kako bi znali da nisu sami i zaboravljeni - kaže 27-godišnji Aleksandar Mijailović.


Usput je objasnio kako je ovu akciju pokrenuo potpomognut agencijom "Mitrović rajzen".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

PresrećniI: Aleksandar, Anastasija i Dragan Stamenković
 


- Po ugledu na naše roditelje, bake i deke, želeo sam da probudim tu zaboravljenu, uspavanu ljubav i brigu o drugima, kao i plemenitost kod mladih ljudi, mojih vršnjaka u rasejanju. Drago mi je što je akcija uspela, jer naše malo je nekima mnogo. Drago mi je što sam upoznao porodicu Stamenković i njihovu dečicu: Aleksandra (12), Anastasiju (9) i Dragana (4). Nastojaćemo da im i dalje pomažemo - rekao je Aleksandar i dodao da je ova tura humanitarne pomoći peta po redu od sredine decembra.


Ova akcija, međutim, ne završava se sa proteklim praznicima, već se nastavlja do Vaskrsa.


Ono što je duboko ganulo ovog mladog čoveka kada je reč o porodici Stamenković jeste to što je ova porodica kada smo pisali o njima živeli u katastrofalnim uslovima u zaseoku Tamno Bučje, u planinskom selu Babina Poljana. Zahvaljujući brojnim dobrotvorima i velikoj akciji raznih humanitaraca, Stamenkovići su preseljeni u selo Korbevac kod Vranjske Banje, gde im je data kuća sa placem i voćnjakom na korišćenje. Njihovo je da samo održavaju kuću i imanje.
 

Zarije čeka posao

Stamenkovići čuvaju koze i žive od dečjeg dodatka i socijalne pomoći. Seoska vlast odlučila je da ocu Zariju, koji je nekad bio domar u seoskoj školi, nađe neko zaposlenje. Čeka se samo dobra volja i rešenje o ponovnom zaposlenju iz Ministarstva prosvete, na radno mesto gde je i ranije bio.

2024 © - Vesti online