Četvrtak 16.01.2014.
15:02
Lj. Ivanović - Vesti

Železara ponovo poželjna udavača

Uskoro strateški partner: Železara Smederevo
 

- Oni su vrlo ozbiljni i mislim da sada imamo šansu da to pitanje rešimo. Ako bismo u tome uspeli rasteretili bismo i budžet i imali dugoročno rešenje - potvrdio je za "Vesti" Siniša Mali, donedavno glavni ekonomski savetnik vicepremijera Aleksandra Vučića.

Plan "B"

Železara Smederevo zapošljava 5.200 ljudi, a njeni kooperanti još 1.500. Ako i ovaj pokušaj propadne, Vlada sprema plan snižavanja troškova na 50 miliona evra. U ovom trenutku Železara ima novac za rad do polovine godine.

Podsetimo, američki Ju-Es-Stil napustio je Srbiju prodavši Železaru državi za jedan evro. Amerikanci su se povukli iz mnogih pogona, uključujući i onaj u Košicama u Slovačkoj.

Sada se klima menja i nekadašnji Sartid ponovo postaje interesantan. Srpski ministri putovali su od Kine, preko Rusije i Ukrajine, pa do Nemačke i Holandije u potrazi za nekim snažnim proizvođačem koji bi mogao da podigne Železaru, do pre četiri godine najvećeg neto izvoznika Srbije. Austrijanci i Britanci navodno su zainteresovani za kupovinu 100 odsto udela u Železari, a do kraja marta bi trebalo da budu definisani detalji prodaje.

2024 © - Vesti online