Četvrtak 16.01.2014.
03:03
Vestionline

Nišikori prejak za Lajovića u Melburnu

Dušan Lajović je samo u trećem setu imao razloga za zadovoljstvo u meču protiv Keija Nišikorija
 


Već na startu meča Japanc je imao brejk šansu, ali je Lajović uspeo da osvoji prvi gem i, kako se kasnije ispostavilo, jedini u početnom setu. Nišikori, 16. nosilac na prvom grend slemu u sezoni, u potpunosti je nametnuo svoju igru srpskom teniseru, pa je posle samo 24 minuta vodio sa 1:0 u setovima.


Dušanov otpor u drugom setu trajao je samo minut duže - Srbin nije bio ni blizu povratka u meč - uspeo je da iskoristi prednost svog servisa u četvrtom gemu, ali Nišikori je rutinski, i istim rezultatom kao u prvom setu - 6:1, dobio i ovaj deo igre.
 

Treći set bio je sušta suprotnost u odnosu na prva dva, što se vidi i u činjenici da je trajao čitavih 59 minuta. Lajović se opustio, shvativši da nema šta da izgubi, pa je bio u potpunosti ravnopravan protivnik poznatijem rivalu. Štaviše, Lajović je u osmom gemu napravio brejk za 5:3, pa je čak imao šansu da servira za set. Ipak, Nišikori je odmah uzvratio brejkom za 5:4, a potom je i izjednačio.

Lajović je imao i kasnije priliku da osvoji set - došao je do brejk lopte u 12. gemu, pri vođstvu od 6:5, ali je Japanac ipak uspeo da uvede treći set u taj brejk. Veće iskustvo koje Nišikori ima u takvim situacijama brzo je izašlo na videlo - Dušanov rival je začas stigao do prednosti od 6:2 u taj brejku, dozvolio Srbinu da uzme još samo jedan poen i zatim zasluženo stigao do plasmana u treće kolo Austaralijan opena.

Nišikori će u trećem kolu ukrstiti reket sa boljim iz meča Andreas Sepi (Italija) - Donald Jang (SAD).

2024 © - Vesti online