Sreda 15.01.2014.
15:39
Beta

Nema života bez sporta: Crno-beli trenirali u zatvoru!

Rukometaši Partizana u jednoj od prethodinh akcija


Rukometni klub Partizan održao je danas trening u zatvoru u Padinskoj Skeli, kod Beograda, i tako se uključio u program Ministarstva pravde Srbije "Nema života bez sporta".

Partizan će 31. januara u Padinskoj skeli odigrati utakmicu sa osuđenicima Kazneno-popravnog zatvora u Beogradu.

Cilj crno-belih je da osuđenici uz igrače i trenera Partizana "usvoje pravila rukometa, suštinske principe fer-plej igre i nenasilnog rešavanja konflikata".

"Svesni smo pozitivnog uticaja koji sport ima na zajednicu. Pokušaćemo da tokom Evropskog prvenstva u Danskoj ostvarimo postavljene ciljeve i da osuđenim licima pomognemo da nauče i zavole rukomet", rekao je na prvom treningu direktor kluba Aleksandar Blagojević.

Upravnik zatvora u Padinskoj Skeli Milan Pavlović rekao je da je dužnost te institucije da promoviše zdrav način života, i istakao da sport u tome igra "ključnu ulogu".

"Naš cilj je popularizacija sporta među licima lišenim slobode, kako bismo na taj način doprineli pozitivnoj promeni njihovog ponašanja i usvajanju pozitivnog sistema društvenih vrednosti", rekao je Pavlović.

Zatvor u Padinskoj Skeli je zatvorenog tipa, s posebnim obezbeđenjem i važi za najbezbedniji na Balkanu. Tu kazne izdržavaju počinioci najtežih krivičnih dela, kao i osuđenici koji su se tokom izdržavanja kazne u drugim zatvorima ponašali destruktivno i neprilagođeno.

Zatvor ima rekreativni centar sa dve sportske sale gde kažnjenici čije je ponašanje u skladu s propisima, mogu igrati mali fudbal, košarku, stoni tenis, šah i dizati tegove.

Cilj projekta "Nema života bez sporta" je pozitivan socijalni uticaj na zatvorenike kroz sport, i njihovo povezivanje sa širom društvenom zajednicom.

2024 © - Vesti online