Sreda 15.01.2014.
17:32
mozzartsport.com

Pogledajte: Deset hiljada ljudi dočekalo Mutua

 

Petrolul iz Ploeštija je dočekao Adrijana Mutua kao što i dolikuje jednoj fudbalskoj zvezdi. Čak 10.000 navijača našlo se na tribinama stadiona Ilie Oana na zvaničnom predstavljanju bivšeg napadača Intera, Čelzija, Juventusa i Fjorentine, koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor.
„Drago mi je što sam se vratio u rumunski fudbal. Odlučio sam da pojačam Petrolul još pre tri, četiri meseca posle razgovora sa trenerom Kozminom Kontrom. Bilo je interesovanja drugih klubova, konkretno letos se spominjao Dinamo iz Bukurešta, ali mi je rečeno da su njihovi planovi da se oslone na mlađe snage, tako da sam im poželeo uspeh. Sada se nadam da ću mom novom klubu doneti nešto novo. Znam da se od mene očekuju golovi, navikao sam na pritisak. Moj cilj je da osvojimo šampionsku titulu“, raspao je Mutu maštu navijačima tima iz Ploeštija, koji je za reprezentaciju Rumunije odigrao 77 utakmica i dao je 35 golova.


Petrolul se nalazi na drugoj poziciji na tabeli rumunske Lige 1, samo dva boda manje od provoplasirane Astre, tako da snovi u šampionskoj tituli i nisu nerealne. Još samo ostaje da se vidi da li je Mutu zaista rekao zbogom noćnim provodima, alkoholu, kao i drogi zbog čega je dva puta bio suspendovan.

2024 © - Vesti online