Sreda 15.01.2014.
16:40
cdm.me

Osnovac gurnut sa sprata škole

Tinejdžer je pao ili je gurnut sa sprata? (Foto: Ilustracija)
 

N.G. je hospitalizovan na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru Crne Gore.

Njegov stric Dalibor Stanković u izjavi za Dan rekao je da je N.G. otpušten na kućno lečenje i da je njegovo stanje stabilno.

- Osećam moralnu i ljudsku obavezu, kao čovek i stric, da iznesem istinu zbog budućih generacija u školskim klupama. U školu je naš Nikola ušao nasmejan. Drug iz odeljenja na odmoru je zatražio od njega mobilni telefon. Nikola je odbio da to uradi, jer je imao dobar razlog. I ranije mu je pozajmljivao telefon, ali ga je ovaj koristio u nedozvoljeno vreme, pa je nastao problem i razredna ga je uzela od njih. Kako je Nikola odbio da mu pozajmi telefon, desilo se nešto neočekivano. Drug ga je udario i Nikola je pao i udario glavom o pod, od čega je zadobio ozbiljne povrede. Izgubio je svest. Dežurni profesori, koji je trebalo da budu u holu i spriječe bilo kakav oblik nasilja, tog momenta nisu bili tu. Nikola je u nesvesnom stanju kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu, ispričao je Stanković i dodao da je direktor škole nazvao dečakovu majku i saopštio joj da je bukvalno gurnut sa sprata.

Dva dana nakon incidenta, otac dečaka obavio je razgovor sa razrednim starešinom i direktorom.

- Direktor je tom prilikom izjavio da je u razgovoru sa dečakovom majkom upotrebio pogrešne reči i da je učenik pao sa sprata. Istom prilikom je izjavio da je "bio udaren" i da je "u stvari pao na pločice". Ovim putem apelujem i na naše Ministarstvo prosvjete, istakao je Stanković.

2024 © - Vesti online