Sreda 15.01.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Bog vas sačuvao od svakog zla!

Uvek negovana: Doris Bošnjaković

Odnevši dar u rodni grad, ubrzo se našim novinarima javila samohrana majka Slavica Bošnjaković-Polimčević, poželevši i da se u svoje ime zahvali:


- U ovom svetu tame, bola i tuge još postoje ljudi velikog srca i čiste duše poput Rajke Tarlać, koji se rado odreknu nečeg svog da bi učinili nečije trenutke i život lepšim. Hvala joj do neba na tome. Neka joj dragi Bog stostruko vrati. Isto tako, iskoristila bih priliku da se zahvalim i gospodinu Milanu Saviću iz Esena, rodom iz Valjeva, koji nam je nedavno na kućnu adresu poslao torbu tešku 20 kilograma u kojoj je bilo svačega. Od čajeva, čokolada, bombona, sokova, keksa do sredstava za higijenu i mnogih sitnica, koje mi je teško da nabrojim. Uz to, Doris je dobila i 20 evra, kao i čestitku gde je najavio novu pomoć kada Doris bude krenula za mesec dana na nove operacije kukova u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica u Beogradu, pošto prethodne nisu uspele.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kako je u nekoj od prethodnih priča o Doris, dobročinitelj Milan Savić saznao i da joj je neophodan medicinski krevet na električni pogon, zatražio je od porodice Bošnjaković da mu pošalju potrebnu dokumentaciju kako bi pokrenuo akciju među svojim prijateljima u Esenu. Sve to je odneo i u SPC, svešteniku Draganu Čolakoviću, koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca za krevet, zajedno sa crkvenom opštinom.


- Ovoga puta, želim da se od srca zahvalim svešteniku na zalaganju i trudu da pomogne mojoj ćerki. Činjenica je da Doris u ovakvom stanju ne može da spava u običnom krevetu, što je i preporuka neurologa i fizijatra. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo dovoljno novca za krevet, kako bi Doris, bar koliko-toliko imala miran san, posle toliko nevolja i muka koje je od rođenja u stopu prate. Svim donatorima, prijateljima širom sveta, želimo mnogo zdravlja, sreće i ljubavi i da ih dragi Bog čuva od svakog zla - poručila je majka Slavica.
 

Čestitka i prilog

Na kućnu adresu Doris, nedavno je stigla velika čokolada i 20 evra, dar Radomirke Race Kovačević iz Alahmara, koja je često i obilazi kada dođe u rodno Užice.
- Hvala Raco što nas se uvek setiš i obraduješ poklončićem - kazala je Slavica.

2024 © - Vesti online