Četvrtak 16.01.2014.
02:16
B. Đokić - Vesti

Legija otkrio Ćuruvijine ubice!

Slavko Ćuruvija
 



U pitanju su Rade Marković (68), bivši načelnik Državne bezbednosti, Milan Radonjić (54), nekadašnji načelnik beogradskog DB, Ratko Romić (51), bivši operativac DB, i direktni počinilac ubistva Miroslav Kurak (43), nekadašnji radnik posebne službe obezbeđenja DB.


Legija je bez postavljanja bilo kakvih uslova objasnio ko je i na koji način likvidirao Ćuruviju, izjavio je Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za organizovani kriminal. 

Policija je u utorak u Beogradu uhapsila Radonjića i Romića. Kao direktan ubica Ćuruvije sumnjiči se Miroslav Kurak (43), ali je on nedostupan srpskim bezbednosnim službama. Navodno se nalazi u Tanzaniji od 2006. godine, gde radi kao vodič turistima u safariju.

Mira naručilac?

Godinama se u javnosti spekulisalo ko se nalazi iza likvidacije Ćuruvije. Najviše se sumnjalo na Miru Marković, suprugu Slobodana Miloševića, koja je navodno preko Radomira Markovića naručila ubistvo. Obrazlažući zašto i ona misli da je nalogodavac Miloševićeva supruga, Pešićeva je izjavila za RTV Vojvodine da razloge za ubistva novinara nije mogao imati običan službenik, već da su naređenja morala dolaziti "od gore".

Iako su mediji proteklih dana navodili kako je istraga Ćuruvijinog ubistva gotova i da će učesnici biti uhapšeni, Radonjić i Romić nisu pokušali da pobegnu.


Romić je dan pred hapšenje izjavio beogradskim medijima da zna da će biti uhapšen, ali da je nevin.

Za organizovanje i učestvovanje u ubistvu osumnjičen je i Rade Marković (68), bivši načelnik DB, koji služi kaznu od 40 godina za zločin na Ibarskoj magistrali, kada su ubijena četvorica članova SPO-a i pokušano ubistvo Vuka Draškovića.


- Radomir Marković je tada bio porodični policajac koji je bio direktno vezan za Miru Marković i izvršavao je sva njena naređenja. Sada nas samo zavaravaju da su nešto istražili - rekla je Vesna Pešić, sociolog i bivša političarka. Ona je podsetila da je Aleksandar Vučić tada bio ministar informisanja.

2024 © - Vesti online