Utorak 14.01.2014.
22:46
Beta

Dačić hvali Vulina

Ivica Dačić, premijer Srbije
 

Dačić je kazao da gradonačelnik "nema važnu ulogu" u konstituisanju ZSO, i dodao da su kosovski organi najavili da će uskoro raspisati izbore za gradonačelnika u severnoj Mitrovici.

"Potrebno je da Skupstine opština donesu odluku da pristupe ZSO, tako da mislim da to (ponovljeni izbori) neće usporiti formiranje ZSO. Treba da se radi na statutu, i da - po prvi put u našoj istoriji - imamo legitiman i legalan oblik srpskog delovanja na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić novinarima.

Premijer je odbio da komentariše "političke razloge" kritike koju je o ministru zaduženom u Vladi Srbije za Kosovo, Aleksandru Vulinu, izneo Krstimir Pantić, koji je odbio da potpiše zakletvu povodom stupanja na dužnost gradonačelnika severne Mitrovice zbog čega će se tamo ponovo održati izbori.

Dačić je pozitivno ocenio Vulinov rad, rekavši da je politika koju je Vulin sprovodio na Kosovu naišla na "pozitivan odgovor" kosovskih Srba. Premijer je ocenio da je prilikom ponovljenog polaganja zakletve došlo do "kompromisnog rešenja", i kazao da ima smisla da novoizabrani gradonačelnici i odbornici u četiri opštine na severu
zakletvu polažu bez državnih simbola Kosova.

2024 © - Vesti online