Utorak 14.01.2014.
14:22
Beta

"Ne dirajte bombardovani Generalštab, spomen na zločin"

Nije za to da na mestu bombardovane zgrade Generalštaba izgrade hotel: To je  "spomenik neviđenog zločina" - NATO bombardovanja Srbije 1999.
 

Zaharije Trnavčević je u otvorenom pismu Vladi Srbije naveo da ona "nema mandat i podršku građana da tu privlačnu lokaciju servilno nudi gospodinu Donaldu Trampu za hotel super klase".

"Ovaj zahtev i upozorenje počiva na masovnoj podršci Beograđana, koji, upravo ovih dana, na ulicama i trgovima prestonice potpisiju peticiju da se sačuva sećanje na nevine žrtve i teška razaranja koja je Severoatlantski savez počinio, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN", rekao je Trnavčević.

Prema njegovim rečima, Tramp želi da gradi hotel na toj lokaciji jer ima podršku i nalog NATO-a da se ukloni i zaboravi obeležje tog, još nekažnjenog zločina.

"Jedina kazna za zločince je živo, večno sećanje nevinih žrtava na njihovo zlodelo", ocenio je Trnavčević.

Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu s predstavnicima organizacije Tramp američkog biznismena Donalda Trampa, za koga se navodi da je zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela s pet zvezdica, u okviru kojeg bi
se nalazile kongresne dvorane i kapaciteti za sajamske manifestacije.

Predstavnici Tramp organizacije će, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ovih dana razgledati lokacije u Beogradu, a zainteresovani su i za prostor na kojem je bombardovana zgrada Generalštaba. Premijer Dačić je na sastanku rekao da Vlada Srbije podržava svaku inicijativu i ulaganje u razvoj privrede.

Ideja o izgradnji hotela u Beogradu nastala je još prilikom susreta premijera Dačića i biznismena Donalda Trampa u Njujorku. 

2024 © - Vesti online