Utorak 14.01.2014.
12:01
B. Đokić - Vesti

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Slavko Ćuruvija

Mediji su proteklih dana pisali da su njih dvojica zajedno s nekadašnjim šefom i operativcem RDB-a Radomirom Markovićem i Miroslavom Kurakom osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

Za 17.00 u Vladi Srbije je zakazana konferencija za novinare na kojoj će govoriti  potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić, koji je krajem prošle godine najavio skoro hapšenje i podizanje optužnice za ubistvo Ćuruvije.

Sociolog Vesna Pešić ranije je rekla da se u optužnici protiv odgovornih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije neće naći i nalogodavci tog ubistva, iako se, prema njenom mišljenju, zna da je to bila bivša liderka stranke Jugoslovenska levica (JUL) Mirjana Marković.

SPO očekuje brže kazne za ubice Ćuruvije

Srpski pokret obnove (SPO) izrazio je danas očekivanje da privođenje "državnih ubica" Ćuruvije predstavlja početak novog vremena pobede pravde nad zločinom i civilizovanog uređenja Srbije i pružio podršku koordinatoru službe bezbednosti Aleksandru Vučiću u završavanju tog istorijskog i za Srbiju važnog posla.

"Srbija je danas u raljama mnogih počinilaca i organizatora zločina sličnih zločinu nad Ćuruvijom i njihovih zaštitnika u državnim institucijama", dodaje SPO i izražava očekivanje da će uslediti i čišćenja državnih institucija od sivh učesnika u državnom teroru ili njegovom skrivanju.

2024 © - Vesti online