Utorak 14.01.2014.
10:10
BETA

AO: Pobede Federera i Azarenke

 

Nekadašnji prvi igrač sveta je svoj meč na rekordnom 57. uzastopnom grend slem turniru u karijeri počeo po velikoj vrućini, od 41 stepena Celzijusovih. On je teniser sa najvećim brojem nastupa na grend slem turnirima u istoriji.

Švajcarac je 133. tenisera sveta Dakvorta pobedio za sat i 46 minuta igre. Upitan kako je izdržao, osvajač rekordnih 17 grend slem trofeja rekao je da nije bilo strašno.

"Ovde sam i pričam... U stvari, nije bilo toliko ludo. Trenutno se dobro osećam", rekao je Federer posle meča.

Federer je prošlog meseca počeo saradnju s legendarnim Stefanom Edbergom, s kojim će raditi 10 nedelja. Šesti teniser sveta rekao je da je bilo zabavno igrati pred idolom iz detinjstva.

"Gledao sam njegove mečeve, inspirisali su me. Zagrejao me uoči meča... I pobedio sam", rekao je Federer.

Federer će u drugom kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča, kome je Čeh Radek Štepanek predao meč. Dvostruka uzastopna osvajačica Australijan opena, Beloruskinja Viktorija Azarenka, plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 2:0 (7:6, 6:2). Taj meč bio je na programu pre duela Federera i Dakvorta, a Beloruskinja je rekla da je bilo "prilično vruće, kao u usijanom tiganju, ili nešto slično tome". Azarenka će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Barbore Zahlavove Stricove, koja je pobedila Su Vei Hsei sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:1).

2024 © - Vesti online