Utorak 14.01.2014.
10:06
jutarnji.hr

''Otac mi je rekao da je bolje da nevinost izgubim s njim nego s nekim drugim''

Foto: Ilustracija

''Kada sam ostajala sa njim, počeo je da me zlostavlja. To je trajalo oko godinu dana. Manipulirao je i kontrolisao moje misli kako bi me uverio da je to normalno. Kada me je silovao prvi put rekao je kako je bolje da sam nevinost izgubila s njim nego s nekim nepoznatim u hotelu'', rekla je napaćena devojka, objasnivši kako ju je otac Mark uvek kontrolisao i da je počeo da je zlostavlja kada se razveo od njene majke.

Ona je dodala da u to vreme taj čin nije smatrala pogrešnim, i da joj je bilo potrebno vreme kako bi shvatila da je žrtva seksualnog zlostavljanja.

''Moja majka nikada nije sa mnom pričala o takvim stvarima. Bilo mi je potrebno skoro dve godine da bih shvatila da me otac zlostavlja. Nisam znala kako da pričam o tome, a pogotovo s mojom majkom'', rekla je Džema.

Džema podržava kampanju pod nazivom ''Paints'', koja nastoji na jednostavan i prihvatljiv pristup objasniti deci i roditeljima što se sme raditi, a šta ne kada je u pitanju intima ljudskog tela.

''Da sam na vreme znala šta mi otac radi, odreagovala bih. U školi sam imala seksualno vaspitanje, ali se sve svodilo na siguran seks, a ne na to da deo tela koji pokriva moje rublje nitko ne sme da dira protivno mojoj volji'', rekla je devojka, priznavši da joj je razgovor s majkom o tome bio najteži trenutak u životu.

Otac Mark je završio u zatvoru na devet godina, a posledice zlostavljanja ostavile su velike posledice po Džemu, zbog čega je htela da izvrši samoubistvo.

''Bilo mi je teško posle svega. Razmišljala sam o samoubistvu. Pila sam puno, a majka je stalno osećala krivicu. Bile smo očajne svaka na svoj način. Stalno sam razmišljala kako bi se pre oporavila da sam ranije reagovala. Puno sam radila sa socijalnim radnicima i danas sam oporavljena'', poručila je Džema.

2024 © - Vesti online