Utorak 14.01.2014.
14:55
Z. M. - Vesti

Bosanca raznela kašikara

Foto: Arhiva

Na uviđaju utvrđeno je da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je reč o nesrećnom slučaju ili o namerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još neko.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro i stanar obližnje zgrade pomislio je da je čuo pucanj, pa je obavestio policiju. Patrole i uviđajna ekipa brzo su stigle na lice mesta i zatekli BMW bugarskih registarskih tablica. Utvrđeno je da je bomba eksplodirala na strani suvozača, na šta su ukazali geleri. Zlatko N. zatečen je mrtav za volanom, a Valdemar V. sa otkinutom rukom i on je preminuo na putu u bolnicu.

Problemi sa zaposlenima

Stranački kolega iz SPO-a i zamenik gradonačelnika Mondzea Franc Vokner kaže da je Zlatka N. poslednji put video na sastanku uoči Božića.
- Zlatko je imao dva kamiona, a po potrebi je iznajmljivao još. Žalio se da mu je ukraden traktor koji se potom pojavio na Balkanu. Rekao mi je i da ima problema sa zaposlenima. Prevozio je špansko povrće u Austriju i Nemačku, ali poslovao je i u Bugarskoj. Ne znamo mnogo o njegovim poslovima - rekao je Vokner.

Oni nisu imali dosijee, a portparol bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim delima u Austriji ili drugim zemljama. Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, ko je uneo i kako je došlo do detonacije.


Policiju su zainteresovali i prazni kanisteri u prtljažniku.


- Izgleda da su kanisteri novi i nekorišćeni. Naložena je hemijska analiza kojom će biti utvrđeno da li se nešto ranije nalazilo u njima, ali za to je potrebno vreme - kazao je Kajblinger.


Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salcburgu.


- Jednostavno sam u šoku. Pozajmio sam Zlatku automobil i sa njim sam razgovarao u petak uveče. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom - kazao je Georgi S, koji je doprineo brzoj identifikaciji.

2024 © - Vesti online