Utorak 14.01.2014.
01:04
RTS

Srećna Pravoslavna nova godina!

U prestonici je, tako, Pravoslavna nova godina dočekana u restoranima, klubovima i kafanama i vatrometom iznad Hrama svetog Save u ponoć.


Grad Novi Sad organizovao je doček Nove godine na centralnom gradskom trgu, uz učešće zvezda kakve su Željko Joksimović, Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević i Nikola Rokvić.


Ana Kokić i Željko Šašić pevali su u Zaječaru, a u Čačku Dženan Lončarević i trubači. Građani Jagodine Pravoslavnu novu godinu takođe su dočekali na gradskom trgu.


Doček je organizovan i u Gornjem Milanovcu, Čajetini, Arilju i Ivanjici, dok Ljig, Priboj i Nova Varoš kako je rečeno, zbog štednje, ove godine nisu organizovali doček.

Kako je još ranije istakao prvi čovek opštine Čajetina, Milan Stamatović, na Zlatiboru, na trgu, nastupao je trubački orkestar, a u ponoć je bio priređen vatromet.


I u Arilju je organizovan doček Nove godine po starom kalendaru, a građane su zabavljali trubači, Mirna Košanin, "Majami bend", trubački orkestar, a bilo je organizovano i takmičenje pevača amatera.


Pravoslavna Nova godina svečano će biti proslavljena i u Crnoj Gori, a u nekoliko gradova održani su dočeci na otvorenom, u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske.


U Republici Srpskoj se dočekuje Nova godina po Julijanskom kalendaru, a proslave na trgovima bilo je, prema najavama, u Banjaluci i Doboju.

2024 © - Vesti online