Ponedeljak 13.01.2014.
19:36
Beta

Nova "fora" Filharmonije: Domaći filmski hitovi na koncertu

Izvešće partiture iz filmova: "Otpisani", "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Petrijin venac"...
 

Najavljeno je da će na koncertu biti izvedene partiture iz domaćih filmova "Otpisani", "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Petrijin venac" i mnogih drugih kultnih ostvarenja.

Dirigent Vladimir Kulenović živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a kako je rekao, najveće mu je zadovoljstvo i jedinstvena čast da započne ovu godinu s najdražim kolegama na svetu, muzičarima Beogradske filharmonije.

"Repertoar ovog koncerta obuhvata izbor iz filmova koji su nam svima mnogo značili dok smo odrastali, a za mene ima posebnu, nostalgičnu lepotu. Filmska umetnost je imala veliki udeo u mom razvitku i kao čoveka i umetnika", rekao je Kulenović.

Na koncertu u četvrtak biće izvedene kompozicije Zorana Simjanovića, Vojkana Kostića, Miše Markovića, Danila Danilovića i popularnog Manjifika.

Poslednji koncert u ciklusu Nove godine Beogradska filharmonija imaće 30. januara, povodom novogodišnje proslave po kineskom kalendaru, pod upravom šefa dirigenta Muhaja Tanga.

2024 © - Vesti online