Utorak 14.01.2014.
08:00
techCrunch.com, telegraf.rs

Prsten koji kontroliše sve

Kompanija RHL Vision iz Indije radi na ovom interesantnom prstenu. Fin radi po principu optičkog senzora koji se nalazi unutar njega koji može detektovati pomeranje prsta i dodire. Kada detektuje pokret, prsten koristeći ''bluetooth'' tehnologiju šalje komandu koja je zadata za taj pokret na neki od uređaja sa kojim je povezan.

Sve na dodir ruke...

Pomoću ovog gedžeta možemo smanjivati ili pojačavati muziku, menjati pesme, menjati kanale na televizoru, čak i igrati igrice ili šerovati podatke sa prijateljima. Postoji zaista ogroman broj mogućnosti, a odlična stvar je što je kompatibilan sa velikim brojem uređaja.

U budućnosti kompanija se nada da će koristiti neki vid biometrijskih skenera koji će svaki prst pretvoriti u različito “dugme”. Za sada kompanija prikuplja novac kako bi finansirala ovaj projekat do kraja i potrebno im je oko 100.000 dolara. Na sajtu Indiegogo, kompanija pokušava da prikupi potreban novac.

Izgled prstena još uvek nije konačan, s obzirom da kompanija još uvek prikuplja finansijska sredstva i moguće je da će doći do njegove promene.

Videćemo da li će ova ideja zaživeti i da li će kompanija prikupiti potrebni novac kako bi projekat pametnog prstena u potpunosti zaživeo.

2024 © - Vesti online