Ponedeljak 13.01.2014.
16:20
Beta

"Politika Vlade Srbije na KiM potpuni promašaj"

Neverovatna činjenica da će građani K. Mitrovice morati opet na birališta je tužna posledica neiskrenosti Vlade oko toga šta sve čeka Srbe sa Kosovu: Todorić
 

"Neverovatna činjenica da će građani Kosovske Mitrovice morati izaći opet na birališta da bi izabrali gradonačelnika je tužna posledica neiskrenosti Vlade oko toga šta je zaista potpisano u Briselskom sporazumu i šta sve čeka Srbe sa Kosova posle njegove implementacije", navodi se u izjavi funkcionera DS Vladimira Todorića.

Novoizabrani gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić odbio je u subotu da potpiše izjavu kojom preuzima dužnost jer je na materijalu bila oznaka Republike Kosovo preko koje je bio stiker. Pantić je kazao da je to prevara koju je organizovala

Jakšić: Pantićeva odluka šansa za Srbe

međunarodna zajednica, pa sada u Kosovskoj Mitrovici treba da budu ponovljeni
izbori za gradonačelnika.

Todorić je naveo da su građani na Kosovu primoravani na glasanje kad im je rečeno da ko ne glasa za listu "Srpska" glasa za Hašima Tačija, da bi sada ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin ocenio nevažnom ostavka nosioca te liste.

"Bojim se da su za Vulina i njegove kolege iz Vlade nevažni i svi oni koji su glasali za tu listu i koji su bili na njoj naspram održavanja lažne slike o statusnoj neutralnosti lokalnih izbora na Kosovu", rekao je on i dodao da "nikakve nalepnice ne mogu prekriti nesposobnost Vlade Srbije da formuliše i ostvari bilo kakvu jasnu politiku jer je za njih politika estrada i igra dopadljivosti umesto ostvarivanja jasnih rezultata".

"DS poziva Vladu da jasno kaže da li će se i kada tačno formirati Zajednica srpskih opština i kada će Skupština Srbije doneti najavljeni Ustavni zakon vezan za nju. Ublažavanje istine neće pomoći građanima koji su u nezavidnom položaju, naprotiv", ocenio je Todorić.

2024 © - Vesti online