Nedelja 12.01.2014.
14:49
Beta

Ko sve cupka čekajući Zlatni globus?

Velika imena u trci na nagradu ove godine
 

Dodela Zlatnih globusa otvara sezonu dodele nagrada u Holivudu, a na crvenom tepihom ove godine će se pojaviti Meril Strip, Džulija Roberts, Leonardo Dikaprio, Tom Henks, Sandra Bulok...

Istorijska drama reditelja Stiva Makvina "12 godina ropstva" i film o grupi prevaranata iz 1970-ih Dejvida O. Rasela "Američka prevara" imaju najveći broj nominacija i takmiče se u sedam katogorija za nagradu Zlatni globus.

Za nagradu za najbolju filmsku dramu, pored "12 godina ropstva", konkurišu filmovi "Kapetan Filips", "Gravitacija", "Filomena" i "Rush".

Za priznanje za najbolju filmsku komediju nadmetaće se "Američka prevara", "Her", "Inside Llewyn Davis" u režiji braće Koen, "Nebraska" i "Vuk sa Vol Strita" Martina Skorsezea.

Za nagrade za najbolju glavnu ulogu i epizodnu ulogu nominovani su, između ostalog, glumci Kejt Blanšet, Sandra Bulok, Ema Tompson, Kejt Vinslet, Meril Strip, Džulija Roberts, Tom Henks. Idris Elba, Robert Redford i Leonardo Dikaprio.

Nominacije za režiju pripale su Alfonsu Kuaronu (Gravitacija), Polu Gringrasu (Kapetan Filips), Stivu Makvinu (12 godina ropstva), Aleksandru Pejnu (Nebraska) i Dejvidu O. Raselu (Američka prevara).

Nominacije za nagradu za najbolji strani film pripale su ostvarenjima "Blue is the Warmest Color", "The Great Beauty", "The Hunt", "The Past" i "The Wind Rises".

U konkurenciji za nagradu za najbolji animirani film su "The Croods" studija Drimvorks, Diznijevo "Zaleđeno kraljevstvo" (Frozen) i "Despicable Me 2". Za najbolju televizijsku seriju nominovani su "Breaking Bad", "Downton Abbey", "The Good Wife", "House of Cards" i "Masters of Sex".

2024 © - Vesti online