Nedelja 12.01.2014.
11:52
Beta

Vladika valjevski uz veterane koji štrajkuju

Vladika Milutin sa valjevskim veteranima koji štrajkuju glađu
 

Kako se navodi u saopštenju, episkop je obećao štrajkačima da će nastojati da zakaže sastanak sa valjevskim gradonačelnikom Stankom Terzićem, predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom i vicepremijerom Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, i da će sa štrajkačima otići na pregovore.

Predstavnici Izvršnog odbora Saveza udruženja boraca Srbije štrajkuju treći dan u prostorijama Udruženja boraca u Valjevu zbog, kako su ranije naveli, "neispunjenih obećanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića" da će se zlagati za rešavanje problema boraca i njihovih porodica.

Oni traže isplate ratnih dnevnica i donošenje zakona koji će regulisati zaštitu boraca i njihovih porodica i najavljuju da će štrajk nastaviti do ispunjenja zahteva.

Uz čelnike Republičkog udruženja štrajkuju i predsednici udruženja boraca iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva. Borcima u Srbiji se duguje 300 miliona dinara na ime neisplaćenih ratnih dnevnica što, prema rečima štrajkača, nije previše za državu.

2024 © - Vesti online