Petak 10.01.2014.
20:47
Srna

Roditeljima pritvor, pokušali da zapale ćerku

Foto: Ilustracija

Istražni sudija odredio im je pritvor zbog opasnosti da bi na slobodi ponovili delo, uticali na svedoke i zbog posebno teških okolnosti zločina, prenose hrvatski mediji.

Zdravko i Ivanka T. su u utorak oko 23.10 časova doputovali iz Bjelovara u Zagreb nameravajući da ubiju ćerku. U tužilaštvu kažu da su roditelji sačekali ćerku da se vrati kući u kojoj je stanovala kao podstanar, a potom je fizički napali. Majka je, kako navode u tužilaštvu, rukama izudarala ćerku po glavi i telu, srušila ju na pod i vikala da će je zapaliti.

Otac ju je potom polio benzinom iz kanistera koji je sve vreme držao u ruci, kao i dvojicu muškaraca u njenoj pratnji. Nekoliko je puta, tvrde u tužilaštvu, pokušao da upali upaljač, koji nije radio. Oboje su pretili da će ih sve ubiti i zapaliti.

Vlasnica kuće kaže da ništa ne bi bilo čudno da roditelji nesrećne devojke pre godinu dana nisu zamolili njenu snahu da joj pronađe posao u Zagrebu. Počela je da radi u pekari, a radi regularnosti prijavili su je na adresi stanovanja. To se nije svidelo njenim roditeljima, pa su se zaređali pozivi, pisma, pretnje, upozorenja i lavine uvreda.

2024 © - Vesti online