Petak 10.01.2014.
15:51
Srna

Dačića magla sprečila da sleti u Banjaluku

Ivica Dačić, premijer Srbije
 

Prema njegovim rečima, uprkos najavi iz Banjaluke da je sletanje moguće to, ipak, nije bilo ostvarivo, a za putovanje kolima nije bilo više vremena.

"Moj neodlazak u Republiku Srpsku ima veze isključivo sa meteorološkim uslovima. Bio sam krenuo na put, ali informacije koje su stizale iz meteorološke službe nisu baš bile pozitivne", naveo je Dačić.

On je istakao da vrlo često boravi u Srpskoj, te naglasio da je na proslavu u Banjaluku poslao poklon - ikonu Svetog Stefana. Dačić je još jednom čestitao građanima Republike Srpske Dan i krsnu slavu Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana, te poručio da će se učiniti sve da se unapređuju odnosi Srbije i Srpske.

U Banjaluci je obeleženo 22 godine od osnivanja Republike Srpske i krsna slava Republike - Sveti arhiđakon Stefan. Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, a liturgiji i slavskom obredu prisustvovali su i ministri iz Srbije - ministar pravde Nikola Selaković, energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović i ministar inostranih poslova Srbije Ivan Mrkić.

2024 © - Vesti online