Subota 11.01.2014.
08:00
Vestionline

Seks je najbolji način za mršavljenje

Minut seksa kao pola minuta trčanja
 

Ako posle prazničnog uživanja o obilju pića i hrane želite da skinete koji kilogram viška, najbolje je da se uputite u spavaću sobu, a ne teretanu, pokazalo je novo istraživanje. Prema rečima stručnjaka, seks se ubraja u značajnu fizičku aktivnost.

U novom istraživanju otkriveno je da seks sagoreva skoro isti broj kalorija kao i tridesetominutno trčanje, zbog čega seks treba uzeti u obzir prilikom kreiranja plana i režima fitnesa.

Tokom pola sata seksa muškarci potroše oko 120 kalorija, a ženeza isto vreme sagore 90 kalorija, kažu naučnici sa Univerziteta u Kvebeku u Kanadi. To je nešto malo manje od polovine kalorija koje se sagor tokom tridesetominutnog trčanja, a istraživanje je pokazalo da neki ljudi za vreme seksa troše više kalorija nego na traci za trčanje.

Istraživanje koje je proučavalo potrošnju energije tokom seksa kod mlađih parova pokazalo je da muškarci u proseku za minut ljubavne aktivnosti sagore 4,2 kalorije, a za minut trčanja na traci potroše 9,2 kalorije. Žene za minut seksa sagore 3,1 kaloriju, a na traci 7,1.

Studija je pokazala da se seksualna aktivnost potencijalno može smatrati kao značajna fizička vežba. Osim toga, kako su se mnogi ispitanici složili, seks im je mnogo prijatniji od trčanja. Seksualna aktivnost važna je za ljudski život i čini se da utiče na mentalno i fizičko zdravlje, kao i kvalitet života pojedinca.

2024 © - Vesti online