Četvrtak 09.01.2014.
08:16
Beta

"Stop za antisrpsku histeriju u Hrvatskoj"

Slavka Drašković

Ona je povodom incidenata koji su se dogodili u Hrvatskoj od početka ove godine ocenila da su jačanje regionalne saradnje i edukacija stanovništva "jedino pravo rešenje".


"Iskustvo iz prošlosti nas uči da je područje koje naseljavamo veoma trusno, i da može da eksplodira kao bure baruta u svakom momentu, ukoliko svi ne uložimo izuzetne napore za očuvanje zajedničkog životnog prostora", piše u saopštenju.

Kancelarija za dijasporu podseća da su u Vukovaru 5. januara odnete dve ploče - s Prekršajnog i Opštinskog suda, i oštećene još četiri dvojezične table, dok je između 3. i 5. januara oskrnavljeno pravoslavno groblje u Čepinu kod Osijeka. Direktorka Kancelarije podsetila je da se načelnik policije izvinio Srbima zbog tog "neprimerenog ponašanja", i ocenila "ohrabrujućim" to što je policija odmah reagovala i pokrenula istragu.

"Institucije Republike Hrvatske reaguju, ali je neophodno da se uloži dodatni napor za sprečavanje pojedinih interesnih grupa i njihovih ciljeva koji štete ne samo Srbima u Republici Hrvatskoj, nego i čitavom hrvatskom društvu", ocenjuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online