Sreda 08.01.2014.
17:42
Beta

Šta će na kraju biti sa naknadama za odmor i bolovanje?!

Ako zarađujete prosečnu platu i odete na godišnji odmor ili morate na bolovanje, naknada će vam ostati ista. Osim za javni sektor: Saša Radulović
 

"Ako zarađujete prosečnu platu i odete na godišnji odmor ili morate na bolovanje, naknada će vam ostati ista. Osim za javni sektor", objavio je Radulović je na svom Tviter profilu @SasaRadulović.

"Ako su vam regres, bonus, topli obrok, prevoz, prekovremeni rad 35 odsto zarade, onda će vam naknada za godišnji odmor i bolovanje opasti za 35 odsto", naveo je Radulović.

On je to objavio povodom napisa da će naknada za bolovanje opasti za 100 evra, a za godišnji odmor 150 evra godišnje.

Javna rasprava o Predlogu izmena i dopuna Zakona o radu traje do 10. januara.

Predložene novine u tom zakonu podržavaju poslodavaci, dok reprezentativni sindikati tvrde da će njima biti umanjena prava radnika, a pogotovo naknade za vreme bolovanja i godišnjih odmora i za minuli rad, kao i otpremnine.
 

 

"Umesto što 'tvituješ', vrati se za pregovarački sto"

 

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su ministra privrede Srbije Sašu Radulovića da se vrati za pregovarački sto i sa sindikatima razgovara o izmenama Zakona o radu, umesto da taj dokumet komentariše na društvenim mrezama.

 

"Totalno je neprofesionalno, posebno za čoveka koji je dobitnik nagrade 'Reformator godine' da nastavlja uzbuđivanje javnosti o neophodnosti izmena zakona o radu, tako što dijalog zamenjuje društvenim mrežama", navodi se u saopstenju te sindikalne centrale.

 

"Sloga" Radulovićevo "stavljanjem u fokus probleme vezane za naknade za godišnji odmor, bolovanja, regres, bonus, topli obrok i prevoz", vidi "kao namerno skretanje pažnje sa daleko važnijih odredaba članova zakona kojih ima više od 200".

2024 © - Vesti online