Sreda 08.01.2014.
17:08
Beta

"Na Kosovu nema aparthejda, Vulin emotivno reagovao"

Možda ćemo uz bolju organizaciju tokom budućih poseta moći da organizujemo i mirniji ambijent: Rašić
 

Nenad Rašić je u izjavi za kosovski informativni internet portal Ljajmi rekao da kosovski sistem vladavine nije aparthejd i da građani Đakovice nisu trebali da ugroze posetu raseljenih Srba.


"Prvo, mislim da je izjava Vulina bila emotivna. Drugo, smatram da ćemo možda uz bolju organizaciju tokom budućih poseta moći da organizujemo i mirniji ambijent", naveo je Rašić i dodao da je znao za dolazak raseljenih i da smatra da svaki čovek ima pravo da obiđe svoju imovinu ili mesto gde je živeo.


Da podsetimo, Aleksandar Vulin je nedavno izjavio da su prognani Srbi iz Đakovice, koji su toga dana došli u Đakovicu da zapale badnjak, vraćeni u manastir Visoki Dečani i da su u međuvremenu kamenovani autobusi u kojima su oni bili. Vulin je istakao da Đakovičanima nije omogućeno da zapale badnjak u svojoj crkvi i ocenio da su za incident krive kosovske vlasti, kao i da se zabrana raseljenim Srbima iz Đakovice da zapale badnjak u svojoj crkvi može nazvati "nikako drugačije nego kao poslednji aparthejd u Evropi".

2024 © - Vesti online