Utorak 07.01.2014.
17:52
seebiz.eu

Podravka: Ne spajamo se sa Kostićem

Reagujući na medijske napise da je MK grupa, u vlasništvu Miodraga Kostića, zainteresovana za korporativno povezivanje s Podravkom i investiranje u Hrvatsku, iz Podravke poručuju "kako s MK grupom ne pregovaraju ni o kakvom obliku vlasničkog, odnosno korporativnog povezivanja ili udruživanju, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dve kompanije na nekim tržištima".

Hrvati demantovali spajanje: Miodrag Kostić

O eventualnim ishodima pomenutih pregovora, Podravka će, kako navode, pravovremeno obavestiti javnost, prenosi regionalni portal ''Seebiz.eu''.

MK grupa, kompanija srpskog "kralja šećera" Miodraga Kostića, otkrila je pre dva dana da već nekoliko meseci pregovara s koprivničkom "Podravkom", sa kojom navodno planira udruživanje.

Kostić, jedan od najbogatijih srspkih preduzetnika, koji je najavio i investicije od oko 100 miliona evra u poslove u Hrvatskoj, izjavio je kako su pregovori s "Podravkom" u završnoj fazi.

On je još polovinom ove godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, izišao s idejom o udruživanju srodnih kompanija u regionu.

Kostić je predložio stvaranje velike kompanije pod nazivom AMANP, što su početna slova kompanija koje bi se prema njegovoj ideji ujedinile - Agrokor, MK grupa, Atlantik Grupa, Nektar i Podravka.

"Zajednička kompanija imala bi jednu upravu i imala bi prihod od oko sedam milijardi evra i za nju bi vladao veliki interes. Ako se na vreme ne opametimo, bićemo samo posmatrači u velikoj evropskoj utakmici", poručio je Kostić.

2024 © - Vesti online