Utorak 07.01.2014.
17:21
Beta, Vestionline

Deca pobedila penzionere u borbi za dukat

Kod Terazijske česme danas se tradicionalno lomila božićna česnica teška 50 kilograma u kojoj su se skrivala tri dukata. Nekoliko stotina građana, penzionera i roditelja sa decom, napravilo je i ove godine neviđenu gužvu, a penzioneri su stvorili krkljanac boreći se za svoje parče.

Za česnicu od 50 kilograma iskorišćeno je 50 jaja i 35 kilograma brašna, a pekari su je mesili četiri sata. Posle lomljenja česnice, okupljenim građanima deljeni su pekarski proizvodi i hlebovi.

Međutim, zlatni dukat prva je našla šestogodišnja devojčica Mila Gligorijević, a za njom četvorogodišnji Konstantin Garović i dvogodišnji Nikola Petrunović. Dragi, stariji sugrađani, više sreće sledeće godine.

Zlatnike su pokupila deca i u Čačku, gde je na gradskom trgu u centru grada lomljena česnica. Čačni su se bolje organizovali, pa su u lomljenju česnice učestvovala samo deca.

Kolo srpskih sestara "Nadežda Petrović" podelilo je 175 božićnih paketića sa prehrambenim proizvodima i slatkišima socijalno ugroženim porodicama sa više dece i samohranim majkama sa područja Čačka i okolnih sela.

2024 © - Vesti online