Ponedeljak 06.01.2014.
18:37
Beta

"Naprednjaci traže izbore, Vučić se nećka"

Aleksandr Vučić obeležio Badnji dan u strnci
 

Vučić je na obeležavanju Bandnjeg dana u SNS-u novinarima rekao da je zahvalan članovina Predsedništva što uprkos tome što je on u manjini poštuju njegov "oprez i uzdržanost" u vezi s vanrednim parlamentarnim izborima.

"SPS koči izbore"

 

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da u Srbiji "svi žele izbore", osim Socijalističke partije Srbije (SPS).

Prema njenim rečima, građani "gledaju u SNS" kao nekog ko već godinu dana preuzima odgovornost za sve što se u zemlji radi, iako ta stranka nema premijersko mesto.

Ona je kazala da je "svima jasno" da bi svi želeli u koaliciju sa SNS-om, o čemu neki govore otvoreno, a neki se "pretvaraju" da im je ta opcija nemoguća, i dodala da njena stranka "uopšte ne razgovara" o mogućim koalicionim partnerima.

Pojedini funkcioneri SNS-a zalažu se raspisivanje vanrednih parlametnarnih izvora u Srbiji dve godine pre roka, a u medijim se spekuliše da bi mogli da budu održani istovremeno s lokalnim izborima u Beogredu na proleće.

Vučić je ocenio da je rešavanje ekonomskih problema u Srbiji sada najvažnije pitanje i da bi vanredni parlametnarni izbori mogli da budu raspisani samo u slučaju da se u javnosti otvori pitanje legitimiteta Vlade Srbije.

"Smeta mi negativna atmosfera koju stvaraju pojedini društveni činioci nezadovoljni time što gube svoje pozicije", rekao je Vuučić, ali nije precizira o kome je reč.

Kao primer negativne atmosfere, on je pomenuo da se u medijima govori i piše o talasu poskupljenja u Srbiji, iako, kako je naveo, zvanični podaci pokazuju da to nije baš tako.

Upitan da li Socijalistička partija Srbije kao kalicion partner SNS-a u Vladi Srbije koči refome, Vučić je rekao da to nije tačno.

2024 © - Vesti online