Ponedeljak 06.01.2014.
18:21
Srna

"Mi palimo badnjak, oni logorsku vatru"

Amfilohije poželeo mir i pomirenje među braćom
 

Prilikom nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira mitropolit Amfilohije je posebno pozvao na pomirenje i praštanje u Crnoj Gori i gradu Cetinju.

Mitropolit Amfilohije je istakao da ga svake godine raduje nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira, ali i da ga vređa loženje nekakve "logorske vatre na Cetinju, koja nikada nije ložena".

"Nadam se da će jednog dana prestati to da rade. Sve ih odavde blagosiljam i molim ovim ognjem da i oni ubuduće priđu ovom mestu gde su se njihovi preci sabirali, da se ne odvajaju od svoje braće", poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije je pozvao na praštanje i pomirenje među braćom.

"Oprostimo jedni drugima i okupimo se oko stvari koje simbolišu Božić i Isus Hrist", rekao je on i izrazio nadu da će mir i dobro zavladati na Cetinju, u celoj Crnoj Gori, u svim pravoslavnim zemljama i širom sveta.

Kao i ranijih godina pristalice kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve su palili badnjake ispred dvorca kralja Nikole, a predvodio ih je samozvani mitropolit Mihailo – Miraš Dedeić. Paljenje badnjaka na Cetinju proteklo je bez incidenata.

2024 © - Vesti online