Ponedeljak 06.01.2014.
15:38 >> 15:53h
Beta

Vučić ide u Gračanicu na Božić

Vučiću dozvolili, Vulinu nisu
 

Aleksandar Vučić je novinarima u sedištu SNS-a kazao da ne očekuje nikakve probleme i da na Kosovo ide sa "porukom mira". Prema njegovim rečima, na Kosovu će se obratiti prvenstveno Srbima, ali i Albancima.

Vučić je rekao da smatra da Srbi na Kosovu ulaze u "jedan izvesniji period" i da će Srbija nastaviti da im pomaže. On je dodao da je Srbija počela da investira na Kosovu i da su na severu, zahvaljujući tim investicijama, već otvorena radna mesta.

Istovremeno je iz Vlade Srbije najavljeno da će i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin boraviti večeras, na Badnje veče, u Gračanici.

Međutim, predsednica opštine Đakovica i bivša zamenica premijera Mimoza Kusari Ljilja izjavila je da je dobila garancije od kosovske vlade da Aleksandar Vulin neće, kako je najavljeno, posetiti Đakovicu.

Na njen poziv odazvala se grupa demonstranata koja je blokirala autobus sa raseljenim Đakovčanima, koji su došli u  zavičaj da proslave Božić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je u međuvremenu saopštilo da je ministar Bajram Redžepi odbio da dozvoli posetu ministra Vulina Đakovici 6. i 7. januara.

2024 © - Vesti online