Ponedeljak 06.01.2014.
11:18
BETA

Rodman i bivši NBA igrači doputovali u Pjongjang

 

Rodman je rekao da je organizovao tu utakmicu pošto želi da povezuje ljude i da pokaže da Severna Koreja nije toliko loša zemlja. On je doputovao iz Pekinga u Pjongjang sa bivšim saigračima iz NBA lige, među kojima su Vin Bejker i Klif Robinson, u, kako je rekao, "košarkašku diplomatiju", iako su ga zbog toga kritikovale američke vlasti.

"Želim da pokušam da povežem dve zemlje, da svi ljudi znaju da nije svaka zemlja na svetu toliko loša, posebno Severna Koreja", rekao je Rodman.

Rodmana mnogi kritikuju što ne priča o poštovanju ljudskih prava u Severnoj Koreji.

Rodman će predvoditi tim u kojem će biti nekadašnje NBA zvezde Keni Anderson, Klif Robinson i Vin Bejker. U timu su i Kreg Hodžis, Dag Kristi i Čarls Di Smit. Oni će u sredu s reprezentacijom Severne Koreje odigrati prijateljsku utakmicu, kojom će biti obeležen rođendan lidera te zemlje Kim Džong-Una.

 

Rodman je u više navrata putovao u Severnu Koreju, gde se družio sa Kim Džong-Unom, koga je nazvao svojim prijateljem. On je poslednji put bio u Severnoj Koreji pre Božića kako bi trenirao s reprezentacijom te zemlje, ali se tom prilikom nije sastao sa severnokorejskim liderom. Rodman je prethodno rekao da nedavno surovo pogubljenje drugog čoveka režima u Pjongjangu i rođaka Kim Džong-Una neće uticati na njegova putovanja u tu zemlju.

"Moramo da se slažemo, bez obzira na neslaganja i protivrečnosti među nama. Zbog čega se održavaju Olimpijske igre? Kada svi dođu na Igre, onda nema problema. To i ja radim, samo to", rekao je Rodman.

 
2024 © - Vesti online