Utorak 16.03.2010.
07:57
Vestionline

Bosanski Brus Li

Kahrimanović je 2002. godine prvi put oborio rekord, pošto je uspeo da razbije 67 kokosovih oraha za 60 sekundi. Kasnije je to povećao na 81, a aktuelni rekord je 83 razbijena oraha u minutu. On je objasnio medijima da mu je cilj da dođe do brojke od 100.

Kahrimanović je istakao da je dosta bitno da su telo i duh u ravnoteži, dodavši da dosta radi na koncentraciji, tehnici udarca, kao i na njegovoj brzini.

"Mnogo radim na treningu udarca. Imam konstantan udarac, bez obzira da li se radi o prvom ili 83. kokosovom orahu. Jačina ostaje ista", izjavio je Kahrimanović, koji je dobio nadimak ’’čelična ruka’’ zbog svojih sposobnosti.

On je poreklom iz Ilijaša, a trenutno živi u Hamburgu. Sa devet godina počeo je da trenira karate i džudo, a kasnije je nastavio sa kung fuom i tekvondoom (čak je u periodu između 1992. i1994. bio i selektor reprezentacije BiH).

Specijalnost majstora borilačkih veština je razbijanje flaše u balonu, a da pri tome balon ne pukne. Uspeo je da razbije i gvožđe debljine 14 mm. Uz ove neverovatne poduhvate, pošlo mu je za rukom i da izađe Iz zatvorenog gepeka automobila za 14 sekundi, a iz zatvorenog kovčega za 46.

2024 © - Vesti online