Nedelja 05.01.2014.
12:09
mozzartsport.com

Kup Portugala: Marković strelac za Benfiku

Dobro počeo godinu: Lazar Marković, u pozadini je Nemanja Matić
 

Bez iznenađenja u osmini finala Kupa Portugala. Benfika i Porto su deklasirale autsajdere i u velikom stilu se plasirali među osam najboljih.


Benfika je razbila Žil Visente sa 5:0. Od srpskih fudbalera u prvoj postavi su se našli Nemanja Matić i Lazar Marković i prikazali su dobru igru. Matić je bio standardno dobar na sredini terena, dok je Marković postigao gol za vođstvo Orlova od 2:0. Asistirao mu je Rodrigo, a Srbinu nije bilo teško da iz odlične pozicije zatrese mrežu rivala. Inače, Rodrigo je briljirao. Postigao je dva gola, oba na asistencije Gaitana, a dvostruki strelac u drugom poluvremenu je bio i Lima. Šansu sa klupe su dobili još Đuričić i Fejsa koji je zamenio Matića, dok je Sulejmani ceo meč presedeo na klupi.

Još ubedljiviji je bio Porto, koji je pregazio Atletiko sa 6:0, a jedini dvostruki strelac je bio Silvester Varela. Ipak, junak dana je bio Estorilov napadač Bruno Lopez koji je blistao u pobedi od 5:0 nad Leišoesom. Lopez je do 31. minuta meča postigao sva četiri gola za Estoril i rešio sve dileme oko pobednika.

2024 © - Vesti online