Subota 04.01.2014.
22:26
mozzartsport.com

Težak udarac za Kliperse: Kris Pol propušta 19 utakmica

 Kris Pol na parketu posle povrede
 

Utakmicu u kojoj je Šon Merion napravio još jedan veliki korak na svom putu ka zvezdama ekipa Los Anđeles Klipersa neće pamtiti po dobrom. Jer, najbolji igrač i mozak tima iz Grada anđela, Kris Pol, doživeo je nezgodnu povredu ramena zbog koje će propustiti akciju u narednih tri do pet nedelja.

Pol je povredu doživeo u drugom poluvremenu utakmice sa Dalasom, koju su Klipersi dobili rezultatom 119:112, a njegov učinak u prvom delu igre bio je sjajan - 19 poena, od čega je prvih pet šuteva ubacio bez greške. Sve za tri poena! Na to je dodao i šest asistencija, a povreda je usledila nakon nezgodnog pada u jednom napadu ekipe Doka Riversa.

"Kris definitivno neće moći da igra. Rame mu je dislocirano i oporavak će trajati između tri i pet nedelja, možda čak i duže. Još uvek nije vreme da govorimo o nekim konačnim prognozama, jer ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo koliko je povreda ozbiljna. Sve će biti jasnije kada u Los Anđelesu budu obavljeni detaljni pregledi i bude postavljena dijagnoza. Nadamo se da će biti sve u redu", rekao je Rivers.


Povreda dolazi u jako nezgodnom trenutku, a prema prvim procenama Pol će propustiti 19 utakmica, a raspored nije nimalo lak. To jasno govori da će sav pritisak pasti na leđa Blejka Grifina.

2024 © - Vesti online