Subota 04.01.2014.
17:25
jutarnji.hr, index.hr, 24sata.hr

Nađena nestala mrziteljka Srba

Kristina Ćurković je pre mesec dana navodno prijavila policiji da joj se preti smrću porukom napisanom ćirilicom na Fejsbuku
 

Kristina je trenutno u policiji koja s njom obavlja razgovor, nakon čega će biti poznato više detalja.

Prethodno je pokrenuta opsežna potraga za mladom aktivistkinjom, pošto je njena porodica prijavila nestanak.

Kristina se poslednji put javila mobilnim telefonom 2. januara i porodici rekla da putuje autobusom iz Vukovara za Split, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima. Međutim, do sastanka nije došlo, kući se nije vratila niti se javlja na pozive, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Policija je saopštila da traga za njom širom Hrvatske, kao i da je njeno ime postavljeno i na internet nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Kristina Ćurković je javnosti poznata i po performansu od aprila 2011. godine kada je sa zgrade splitske Banovine skinula zastavu Evropske unije i stavila zastavu Republike Hrvatske.

Ćurkovićeva je bila aktivna i tokom poslednjih nemilih događanja u Vukovaru, gde je Štab za odbranu hrvatskog Vukovara, protivnik ćirilice, vodio akciju skidanja dvojezičnih tabli.

U februaru 2011. godine, zajedno s aktivistkinjom Anitom Barišić u Omišu, jajima je gađala funkcionere HDZ-a koji su posetili taj grad.

Krajem novembra 2013. godine mediji su javili da je Kristina Ćurković prijavila policiji da joj se preti smrću porukom napisanom ćirilicom na Fejsbuku.

2024 © - Vesti online