Subota 04.01.2014.
11:11
Vesti

Venus: Nisam mogla protiv Ane!

Bolja od Amerikanke: Ana Ivanović

Ana Ivanović (26) je tek drugi put u karijeri uspela da pobedi 33-godišnju Venus Vilijams, koja je slavila u čak osam međusobnih duela. Američkoj veteranki ovo je bio prvi turnir od septembra prošle godine, a na titulu čeka još od oktobra 2012. U finalu Oklanda uspela je samo da izjednači na 1:1 u setovima, ali je na kraju zasluženo slavila srpska teniserka. Amerikanka priznaje da je izgubila od bolje igračice u ovom trenutku:

"Ana je odigrala jako dobro. Nas dve smo u prošlosti igrale mnogo sjajnih mečeva, a i ovaj je jedan od njih, rekla je Venus Vilijams. "Dala sam sve od sebe, borila se, ali kažem, ona je bila jako dobra."

Prvi pehar još od 2011: Ana je zasluženo pripao trofej u Oklandu


Ana Ivanović, bivša šampionka Rolan Garosa, kojoj je ovo bila 12. titula u karijeri, a prva od turnira na Baliju 2011. godine, pre finala u Oklandu pobedila je Venus Vilijams samo jednom - pre tačno šest godina na Australijan Openu.

"Bio je ovo veoma težak i neizvestan meč. Na kraju drugog seta napravila sam nekoliko grešaka, nisam donela nijednu dobru odluku u tim trenucima, ali nastavila sam da igram, da uživam, da se krećem i budem agresivna".


Ovaj turnir bio je za Anu Ivanović idealno zagrevanje za Australijan open, koji će se igrati od 13. do 26. januara.

2024 © - Vesti online