Subota 04.01.2014.
11:18
mozzartsport.com

NBA: Pero Antić blistao protiv Ratnika, a na kraju im uručio poklon

 Pero Antić
 

Proradio je i Pero Antić! Bivši košarkaš Crvene zvezde i Olimpijakosa upisao je svoj prvi start u NBA karijeri, koji će sigurno pamtiti i po dobrom i po lošem. Odigrao je Antić majstorsku partiju protiv Golden Stejt Voriorsa, koji su posle ogromne drame slavili rezultatom 101:100 posle trojke heroja Iguodale u poslednjoj sekundi utakmice! Makedonski internacionalac je bio nerešiva enigma dobrih 27 minuta koliko je proveo na parketu, nekim vrlo bitnim trojkama potpuno razbijao koncepciju igre protivnika, da bi u odsudnom momentu potpuno uprskao!


Naime, u poslednjem napadu Ratnici su imali aut sa strane, ali i zaostatak od dva poena (100:98), pa je trojka garantovala pobedu. Antić je prvobitno odradio odličan posao tokom izvođenja auta, da bi onda, čini se, potpuno nepotrebno otišao na centar igrališta kako bi udvojio Stivena Karija. To je ostavilo prostor Iguodali, koji je nekako uspeo da dobije loptu, namestio se, šutnuo i... Postao heroj svog tima! Ratnici su tako po prvi put ove sezone upisali dve uzastopne pobede.


Uz gorak ukus u ustima Antić će sigurno pamtiti svoju, za sada, najbolju partiju u najjačoj ligi sveta. Najbolji strelac u ekipi Golden Stejta bio je Li sa 23 poena, jedan manje je ubacio Kari (8sk, 9as), a 21 Tompson. Na drugoj strani Antić je ubacio 16 poena (4/6 za tri) uz sedam skokova, dok je Tig dao 14 poena.


Kada nema Brajanta, tu je Pau Gasol da interveniše. Španski internacionalac je odigrao još jednu utakmicu na vrhunskom nivou i tako nadomestio izostanak neprikosnovene Crne mambe za trijumf nad Jutom - 110:99. Međutim, titulu apsolutnog otkrovenja dobija Kendal Maršal, momak koji je pre samo tri nedelje igrao Razvojnu ligu, a sada potpuno oduševio publiku u Stejpls centru. Njegova peta partija u dresu Lejkersa i druga u kojoj je postigao dvocifren broj poena - 20 poena, 15 asistencija i šest skokova, čime je kupio simpatije publike i postao džoker tima iz Los Anđelesa, koji ove sezone kuburi sa povredama.

Ovom pobedom Jezerdžije su uspele da prekinu crni niz od šest uzastopnih poraza, što je najgora serija ovog tima još od marta 2007. godine, kada su vezali sedam neuspeha. Mešao je i ovog puta Mark D'Antoni karte, izveo na parket 18. različitu startnu petorku i konačno je pronašao dobitnu kombinaciju.


Najefikasniji igrač u redovima Lejkersa bio je Gasol sa 23 poena i 17 skokova, iza njega je bio Maršal, dok su na drugoj strani Hejvord sa 22 poena i Kanter i Džeferson sa po 16 predvodili ekipu Jute.

NBA liga

Rezultati utakmica odigranih u noći između petka i subote

 

Vašington - Toronto 88:101
Atlanta - Golden Stejt 100:101
Boston - Nju Orleans 92:95
Hjuston - Njujork 102:100
Dalas - Los Anđeles Klipers 112:119
Denver - Memfis 111:108
Los Anđeles Lejkers - Juta 110:99

2024 © - Vesti online