Subota 04.01.2014.
13:36
B. Božin - Vesti

Kongresmeni "pročitali" Buša

Ko je ovo organizovao: Tema za dvojicu nepoverljivih kongresmena
 


Uprkos tome, tema je veoma zanimljiva: dva američka kongresmena, demokrata Stiven F. Linč iz Masačusetsa i republikanac Valter B. Džons iz Severne Karoline, koji su prošle nedelje podneli peticiju kojom od predsednika Obame traže da skine oznaku tajnosti sa dokumenata vezanih za atentate u SAD 11. septembra 2001, prema pisanju pomenutih medija dobili su pristup parlamentarnom izveštaju, uključujući i 28 stranica koje je bivši predsednik Džordž Buš naredio da se zacrne i tako učine nečitkim.

Saudijci

List "Nju ripablik" je objavio ovim povodom: "Postoji mnogo više u tih 28 stranica od novčanih veza... Trebalo bi loviti direktne veze sa visokim krugovima vlasti Saudijske Arabije. Ne govorimo o kriminalnim i otpadničkim elementima, nego o koordiniranoj mreži koja od terorista-otmičara stiže do raznih nivoa saudijske vlasti. ... Kada bi zaposleni u američkoj administraciji, koji su pokušali po svaku cenu da povežu Irak sa Al Kaidom, uložili hiljaditi deo truda da dokažu koja od 28 strana pokazuje veze jedne strane vlade do Al Kaide, bili bi zaista u dobroj formi ... Ako se objavi tih 28 strana, nema sumnje da bi se preko noći promenili celokupni odnosi sa Saudijskom Arabijom", piše "Nju ripablik".

Dvojica kongresmena su jasno stavila do znanja da cenzurisane strane izveštaja ukazuju da odgovornost za planiranje i izvođenje napada 11. septembra leži na jednoj ili više stranih tajnih službi, a ne samo na teroristima. Isto tako je po njima jasno da je predsednik Buš odigrao ličnu ulogu da se zataškaju stvarni krivci za napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku i na Pentagon, kada je nastradalo 3.000 ljudi, kao i za to što je Amerika ušla u dva besmislena rata.


Cenzurisane stranice sadrže informacije koje su važne za razumevanje okolnosti ove tragedije, izjavio je demokratski kongresmen Linč. Izbačeni delovi su dugo bili izvor raznih kontroverzi i hrana za brojne teorije zavere, pri čemu je američka vlada zataškala važne aspekte, naime, da su specijalni izvori iz inostranstva pružali podršku za neke otmičare aviona 11. septembra, dok su oni boravili u Americi. Konkretno se radi o vezama sa Saudijskom Arabijom.


Neki specijalisti su naime ukazivali na to da ti izvori za podršku teroristima Al Kaide, od kojih je najviše bilo iz Saudijske Arabije, potiču iz američkog vladinog aparata, ali su detalji uskraćeni iz razloga nacionalne bezbednosti.


Zvanična verzija o 9/11 je svakako lažna, a ko je i u kojoj meri učestvovao, moglo bi da se razjasni tek otvaranjem dokumenata, navodi se na nemačkom sajtu "Infokrig".
Mnogi svedoci koji su demantovali zvaničnu verziju su u međuvremenu umrli pod misterioznim okolnostima. Napad na Njujork je ubio 3.000 ljudi, a od posledica ove laži su stradali već milioni, piše na ovom sajtu.

2024 © - Vesti online