Subota 04.01.2014.
08:00
mondo.rs

A sad - moda za 2014. godinu

Na modnu scenu vraća se ženstveni, romantični izgled
 


Kratke, a nešto šire krojene jakne koje će se nositi podsećaju na one iz osamdesetih godina, a ove sezone dame će grejati i one malo vrećaste, "muške" jakne.


Teksas je, čini se, uvek u modi, ali prema mišljenju svetski poznatih modnih dizajnera u sezoni proleće/leto 2014. godine, on će ponovo biti obavezan komad u ženskim ormarima. Najviše će se nositi takozvani "baggy" džins modeli, tamni teksas i "zakrpljeni", iscepani komadi.


Devojke koje baš ne vole da nose cipele sa visokim potpeticama, ove sezone će moći da se opuste i uživaju, jer se ravne cipele vraćaju u modu. Sudeći prema onome što su Aleksander Mek Kvin i "Valentino" prikazali na modnim pistama, ravne sandale sa kopčom i širokim kaiševima ove sezone "osvojiće" ulice širom sveta.


Pomalo zaboravljeni i zapostavljeni modni detalj, šešir, ove sezone upotpunjavaće ženstveni i romantični izgled devojaka. Pravilo koje važi za šešire u 2014. godini je "što veći, to bolje", a to je pokazao i "Armani" čije su manekenke "prošetale" ogromne šešire, koji su plenili pažnju svih prisutnih.


Boja koja će se ove sezone nositi je kaki, ali i pastelne boje koje bi trebalo da doprinesu ženstvenom i romantičnom izgledu, zajedno sa čipkastim ili haljinama cvetnih dezena.


Naravno, leto ne može da prođe bez barem nekog komada u neon nijansama, pa će nam "krpice" ovih boja opet osvetliti ormare, a pored toga, nosiće se i garderoba prugastih dezena.

2024 © - Vesti online