Petak 03.01.2014.
13:52
Beta

Mećava blokirala severoistok SAD


Oko 3.000 letova je otkazano u SAD još u četvrtak, a ne zna se kada će avioni ponovo poleteti. Oko 500 letova otkazano je sa aerodroma Njujorka, a nekoliko stotina je kasnilo, navodi se na sajtu Flightaware.com.


Između deset i 20 centimetara snega pada od sinoć u Njujorku u vetar brži od 50 kilometara na sat koji kovitla sneg i smanjuje vidljivost na putevima.


U Bostonu, gde je u četvrtak takođe obilno padao sneg, temperatura dans pada na minus 21. Gradonačelnik Bostona Tomas Menino je zatvorio državne škole, mobilisana je Nacionalna garda.


Nevreme u Njujorku predstavlja prvi test novog gradonačelnika Bila de Blazija, koji je u sredu preuzeo novu funkciju. "Spremni smo!" - rekao je on i pozvao građane da se što pre s posla vrate kući i da ne izlaze uveče, kao i da paze da li susedima treba pomoć.


"Biće abnormalno hladno", rekao je gradonačelnik Njujorka i preporučio da se koristi javni prevoz, a ne privatni automobili.


Guverner Nju Džersija Kris Kristi proglasio je vanredno stanje, kao i guverner države Njujorka Endrju Kuomo. Kuomo je rekao da će tri autoputa biti zatvorena tokom noći.


U Konektikatu, guverner Danijel Maloj je naredio svim državnim službenicima da ranije odu kući da bi rasteretio saobraćaj.

2024 © - Vesti online